A vidéki éttermek listáján évről évre előkelő helyet foglal el a szemesi Kistücsök étterem. 1992 óta működik, pár éve trendi módon fel is újították.
Jahni László konyhája olyan híressé vált az évek során, hogy ma már Budapestről is sokan megteszik ezt a 130 kilométernyi utat, csak azért, hogy ebédeljenek egy jót a Balaton partján.
Még egy szürke, esős, késő téli vasárnap is telt házzal működött a kis vidéki étterem. A titok egyszerű: jó, helyi alapanyagok, a régi ízek szeretete, hagyományok tisztelete, a folyamatos fejlődni akarás, és az odafigyelés az ételekre és a vendégekre egyaránt.
Kell ennél több?
Ezeket kóstoltuk:
Pontyos kóstoló falatka
Malackocsonya almás-tormával
Újházi tyúkhúsleves
Korhely harcsa, káposztával töltött tésztával
Vadkacsamell céklakrémmel, narancsos káposztával
Diókocka sós karamellel, pezsgő-sabayonnal
(Ez az egyetlen fogás, amit nem értettünk az étlapon. Nem volt helyi, nem volt házias, valahogy nem volt odavaló. Nem volt rossz, de jó sem. Egyszerűen nem volt kistücskös…)
Házi krémes gyümölcshabbal
Utolsó tesztelés: 2013. február
Kistücsök Étterem
Batonszemes
Bajcsy Zs. u. 25.
Tel.: 00 36 84 360 133