Ízek és illatok a Balaton körül.

2013.09.02. 15:22 BalatonÍzlelő

Végre egy jó lángos

Címkék: étterem tesztelések

Végre jutott egy kis időm arra, hogy a múltkor beharangozott lángosról feltegyek néhány képet.

Pár éve éppen Tihanyban, a révnél futottam bele egy ehetetlen lángosba, amiből csak azért nem lehetett csavarni a rajta úszó zsírt, mert kemény volt, mint egy fadarab, az íze pedig keserű volt a fáradt olajtól. Azóta csak nagyon óvatosan próbálkozom…  

Amikor valaki a tihanyi molós lángost ajánlotta, jó alkalomnak tűnt leküzdeni a lángos kapcsán alkotott averziómat.

A tihanyi Móló Büfét a hajóállomásnál, a gombának is nevezett íves tetejű épületben találjuk. A hely első látásra talán nem túl megnyerő, és a kilátás is csak akkor teszi vonzóbbá, ha a büfének háttal ülünk le.

Névtelen1.png

A lángos ezzel szemben tényleg nagyon jó. A tészta friss, finom kelt ízű, kívül vastagabb, puhább, belül ropogósabb, de egyáltalán nem kemény.  Az olajat szinte nem is érezni, és a tejföl és a sajt aránya is éppen jó.

Névtelen2_3.png

Ha már a Balaton gasztrokultúrája csak lassan is lép ki a lángos, a palacsinta és a hekk világából, örülök, hogy legalább ezekből is lehet nagyon finomakat enni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://balatonizlelo.blog.hu/api/trackback/id/tr995489233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A bejegyzés trackback címe:

https://balatonizlelo.blog.hu/api/trackback/id/tr695489233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása