Ez a levendulás kulináris csomag bio orvosi levendula virágból és bio orvosi levendula illóolajból áll, amelyet bátran használhatsz fagylaltokba, szörpökbe, süteményekbe, vagy akár teába.
Egy ötlet így Valentin nap előtt:
- 200 g finomliszt
- 100 g őrölt mandula
- csipet só
- 70 g porcukor
- 200 g hideg, sótlan vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojás sárgája
- 2 csepp bio orvosi levendula illóolaj (lavandula angustifolia)
- 2 tk. bio orvosi levendulavirág (lavandula angustifolia)
A lisztet, az őrölt mandulát, a sót, a porcukrot, a levendulát és a vajat robotgépben morzsásra dolgozzuk, hozzáöntjük a tojást és a levendula olajat, és még egyszer alaposan elkeverjük.
A tésztát egy fóliába csomagolva 2-3 órát hűtjük, majd lisztezett felületen kb. 2 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, vagy négyzet alakúra felvágjuk. Sütőpapíros tepsiben 180 fokos sütőben 7-8 perc alatt halvány sárgára sütjük.