Ízek és illatok a Balaton körül.

2013.09.30. 09:36 BalatonÍzlelő

Céklás nudli zsályás fokhagymás vajban

Címkék: recept

Hozzávalók

a nudlihoz:

4 közepes cékla

2-3 közepes krumpli

liszt, amennyit felvesz (kb. 25-30 dkg)

1 nagyobb, vagy 2 kisebb tojás

 

a szószoz:

kisebb csokor zsálya

egy-két gerezd fokhagyma

5 dkg vaj

érett sajt

 

A céklát 200C-os sütőben, héjastul, alufóliába bugyolálva megsütöttem, a krumplit héjában megfőztem, majd megpucoltam és krumplinyomóval áttörtem mindkettőt.  Hozzáütöttem a tojást, sóztam, és gyúródeszkán hozzáadtam annyi lisztet, hogy már nem ragadt sem a deszkához, sem a kezemhez, de azért még lágy, könnyen formálható maradt.

Csíkokat sodortam, nudlikat szaggattam, a nudlikba villa hátával kis barázdákat nyomkodtam, hogy a vajas szósz megüljön bennük.

Névtelen1_1.pngEgy serpenyőben felolvasztottam a vajat, beledobtam az egész fokhagymát, és addig pirítottam, amíg a fokhagyma megízesítette a vajat. Hozzáadtam az aprított zsályát, de ezt már csak addig pirítottam, hogy a frissessége megmaradjon.

A nudlikat bő, sós vízben addig főztem, amíg a felszínre úsztak, végül átforgattam őket a vajas zsályás szószba.

Frissen őrölt borsot és egy kis hűtőben felejtett, jól megérett Tekeresvölgyi natúr sajtot szórtam rá.

Névtelen2_4.png

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://balatonizlelo.blog.hu/api/trackback/id/tr605540116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A bejegyzés trackback címe:

https://balatonizlelo.blog.hu/api/trackback/id/tr95540116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása