Örvényesen, a 71-es út mentén sokszor elhaladtunk már a Huszár étterem mellett. Ez is azok közé a helyek közé tartozik, ahol mindig sok autó áll, a kellemes árnyas terasz is mindig tele van, így az embernek kedve támad megnézni, miért is járnak ide ilyen sokan.
Az étlap a szokásos magyaros fogásokból áll: a halászlétől a lecsós szeleten keresztül az örvényesi aprópecsenyéig. Akad egy-két a helytől teljesen idegen, furcsa fogás is, mint az ananászleves.
A halászlé nagyon finom volt, a kacsával viszont megtették a legrosszabbat, amit lehetett: bár közepesen kértük, teljesen átsütötték, kiszárították. A hozzá adott barnamártás szerűség sem volt éppen valami finom, bőven megtette volna egy finom pecsenyelé. Ár-érték arányban sem nyűgözött le a hely: a halászlé belsőségekkel megérte az 1990 forintot, azonban a konyhafőnök ajánlatai között szereplő ropogós – inkább rágós – kacsamellért hagymás törtburgonyával, párolt káposztával soknak találtam az 2760 forintot.
A kiszolgálás egyébként kedves és udvarias volt, a közepes étel-színvonal ellenére kellemes kis éttermet találtunk a Balaton partján.