Ízek és illatok a Balaton körül.

2012.11.16. 12:19 BalatonÍzlelő

Vígmolnár Csárda - Teszteltük

Címkék: étterem csárda tesztelések

A Vígmolnár Csárda Csopakon, közvetlenül a 71-es főút mellett található. Egész évben nyitva tart.

Az épület 1950-60-as években a vízimalomhoz, mint lakás tartozott. A malmok bezárása után 1971-ben kezdtek benne vendéglátással foglalkozni. Hiába volt hosszú éveken át jól működő, híres vendéglője falunak, az utóbbi években már csak egy lepusztult, elhanyagolt épületet láthattak az erre autózok. 2011 tavaszán egy csopaki család megvásárolta, majd felújította az épületet, és egy igazán szép, vidéki hangulatot árasztó csárda működtetésébe kezdett. A teraszon 120 fő, a belső étteremben 70 fő kiszolgálását tudják biztosítani.

A nemrégiben felújított csárdának vidéki hangulatot igyekeztek varázsolni a tulajdonosok, szerencsére nem vitték túlzásba. Kint nádfedeles tető, árnyékos terasz, búbos kemence, bent cserépkályha és fonott kosarak. Az épület mindezek mellett modern, letisztult, világos földszínekkel, nagy terekkel.

vegleges_2.png

Az étterem kínálata a hagyományos magyar konyhát eleveníti fel olyan fogásokkal, mint a csülkös székelykáposzta, a vadas marhasült zsemlegombóccal, a ropogósra sütött libacomb, a libamáj, vagy a dödölle. Az étlap talán egy kicsit hosszú, bár a kínálat változatos, biztos, hogy mindenki talál fogára valót. Balatoni étteremhez híven, a ponty- és harcsahalászlé mellett pisztrángot és a fogast is kóstolhatunk, sajnos azonban ennél több helyi sajátosságot, tradicionális balatoni fogást nem fedezhetünk fel. Idényjellegű zöldségekből, gyümölcsökből készülő választék is lehetne több, főleg, hogy az utóbbi években a környéken egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a helyi termelők és kézműves termékeik.

vegleges2_1.png

Az ételek terén csírájában ugyan, de megjelenik egy kreatív, újító szellem, sőt, kifejezetten jól sikerült kísérletnek bizonyulnak azok a fogások, melyekben a tradicionális magyar konyha megőrzésével, kis csavarral teszik izgalmassá az ízeket. Ilyen a burgonyakrémleves, melyre márványsajt morzsolnak, vagy a fogas, melyhez hideg zsályás remuládmártás kínálnak.

A felújított Vígmolnár Csárda összességében jól gondolta újra a magyar konyhát, az étlapról és az ízekből csak talán egy picit több kreativitás és frissesség hiányzik még.

 

Utolsó tesztelés: 2012. szeptember

  

Vígmolnár Csárda

8229 Csopak, Kőkorsó u. 1.

+36 70 297 4200

http://www.vigmolnarcsarda.hu/

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://balatonizlelo.blog.hu/api/trackback/id/tr964903422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A bejegyzés trackback címe:

https://balatonizlelo.blog.hu/api/trackback/id/tr604903422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása